Lótusz

Lótusz

Kínai szemtorna a tökéletes látásért

2014. október 14. - Lótusz_blogger

Kínában a kisiskolások naponta használják a szemtornát. Ez az egyszerű mozdulatsor a meridiánpontokat stimulálva javítja a szem vérkeringését, sőt az egész testben segíti a gyógyító folyamatok beindulását. szem Az alábbi sorokat nagyon szépen köszönöm  Orsolyának, aki megosztotta velem a Kínában tapasztaltakat: "Nagyon sok szemüveges van a kínaiak között és a fiatalok között is rengeteg. Arányaiban nem kevesebb, mint az itthoni gyerekek között. Ez részben azért van, mert kontaktlencsét viselni a rettenetes légszennyezettség miatt különösen kellemetlen. Mindazonáltal a sebészeti megoldás is sokkal általánosabb (és olcsóbb) mint itthon, azaz sokkal többen operáltatják meg a szemüket, hogy ne kelljen szemüveget viselniük, mint nálunk. (Tehát eredendően még több lenne a szemüveges…) A szemműtét népszerűségének az az egyik fő oka, hogy a kínaiak sokkal szégyenletesebbnek élik meg a szemüvegviselést, mint mi; pár éve még nem lehetett pl. tévébemondó olyasvalaki, aki szemüveget viselt." Mindezek mellett Magyarországon se ártana bevezetni akár az oktatásba a szemtornát. Ezt a 10-20 percet érdemes rászánni és megszokni, hogy jót tegyünk magunkkal. Elvileg ahhoz, hogy az ember új szokást alakítson ki az életébe, 28 napnak kell eltelnie. Eőry Ajándok (legnagyobb kínai orvoslás-szakember Magyarországon) videóját ajánlom figyelmetekbe sok szeretettel.

Kínai szemtorna nemcsak kínaiaknak

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=gy__t2babwI[/embed]

A szemtorna egy nagyon jó indul alap ahhoz, hogy kevés idő ráfordításával sokat tegyünk a szemünkért, de sajnos 100%-os megoldást ez sem ad. A szabad levegőn való tevékenység, a mozgás, a kevesebb képernyő előtt töltött idő is segít abban, hogy egészségesebbek legyünk. A meridiánok ingerlésére szolgáló technikák hasznos kiegészítései lehetnek az egészséges életnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr216331728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orsolya Enikő Tóth 2014.10.15. 12:59:15

Fél évet éltem Kínában, és ezalatt a gyerekeim oda jártak iskolába. Valóban van szemtorna beépítve az iskolai rutinba, de azt mégis nagy butaság képzelni, hogy Kínában kevés a szemüveges ember. Nagyon sok szemüveges van a kínaiak között és a fiatalok között is rengeteg. Arányaiban nem kevesebb, mint az itthoni gyerekek között. Ez részben azért van, mert kontaktlencsét viselni a rettenetes légszennyezettség miatt különösen kellemetlen. Mindazonáltal a sebészeti megoldás is sokkal általánosabb (és olcsóbb) mint itthon, azaz sokkal többen operáltatják meg a szemüket, hogy ne kelljen szemüveget viselniük, mint nálunk. (Tehát eredendően még több lenne a szemüveges...) A szemműtét népszerűségének az az egyik fő oka, hogy a kínaiak sokkal szégyenletesebbnek élik meg a szemüvegviselést, mint mi; pár éve még nem lehetett pl. tévébemondó olyasvalaki, aki szemüveget viselt. Talán ezért is hiszi a poszt írója, hogy Kínában kevés szemüveges ember van. Akárhogy is, téved.

Lótusz 2014.10.16. 12:19:23

Kedves Orsolya! Nagyon köszönöm a hozzászólást! :)

Orsolya Enikő Tóth 2014.10.16. 13:41:42

Kedves Lótusz, igazán nincs mit; csak azt hittem, ha megírom neked a valós tapasztalataimat, akkor korrigálod a bevezető mondatodat. :) Én egyébként teljesen meg vagyok győződve arról, hogy a szemtorna, meg egyáltalán a meridiánok ingerlésére épülő technikák hatásosak -- Kínában nem csak az iskola szemtorna kapcsán szereztünk erről pozitív benyomásokat, igen elterjedt tudás ez arrafelé... De azért túl nagy illúziókat nem érdemes fűzni ahhoz, hogy akármiféle tradicionális gyógymódokkal is el lehetne kerülni a degenerálódást. A civilizációban egészen más készségeken és képességeken múlik a siker, mint az őserdőben, és a kínaiak (a rettenetes túlnépesedés miatt) talán még nálunk is jobban benne vannak a mókuskerékben. A gyerekek mindenképpen. Sokkal több időt töltenek az iskolában és a tanulással, mint a mi gyerekeink. (Bármilyen nehéz is ezt elképzelni, így van.) Képernyő előtt is sok időt töltenek. Mozgással, jó levegőn viszont értelemszerűen kevesebbet. Mindezt nem lehet egy napi egyszer 10 perces szemtornával ellensúlyozni. Én nagyon-nagyon szeretem Kínát, nagyra tartom a kínai kultúrát, tisztelem a kínaiakat, és nem helyeslem, hogy a magyar média tele van negatív sztereotípiákkal Kína kapcsán, de a ló túlsó oldalára sem érdemes átesni...

Lótusz 2014.10.16. 15:20:30

Kedves Orsolya! Köszönöm, hogy felhatalmazol, hogy a tapasztalataid leírjam! :) ((Még nem volt időm rá, de este megteszem! :) )

Orsolya Enikő Tóth 2014.10.16. 19:48:22

Nem, kedves Lótusz, nem arra hatalmaztalak fel, hogy megírd az én tapasztalataimat -- az nem is menne neked, akármilyen szuper képességeid is vannak... :) Nem hatalmaztalak én fel semmire, csak javasoltam, hogy helyesbítsd a nyilvánvalóan túlságosan kisszámú empirikus tapasztalatból szerzett benyomásaid extrapolációjából levont hibás generalizációdat. Hogy úgy mondjam! :D

Lótusz 2014.10.16. 20:00:55

:D Akkor ezt köszönöm! :)

Orsolya Enikő Tóth 2014.10.16. 21:02:18

Én is köszönöm. Megtisztelő számomra, hogy idézel. És azt is hadd jegyezzem meg: tiszteletreméltónak találom, hogy ilyen pozitívan reagálsz az építő kritikára. -- Ez amúgy olyan kínai jellegű dolog, hogy úgy mondjam. ;) Sok sikert kívánok neked! :)

Lótusz 2014.10.16. 21:17:11

Nagyon köszönök mindent: az infóidat, azt, hogy megengedted, hogy felhasználjam és a jókívánságot is. Igyekszem! :) Ha máskor is lesz észrevételed, kérlek, oszd meg! :) És én is minden jót kívánok Neked! :)
süti beállítások módosítása