Lótusz

Lótusz

9 tipp mielőtt beköltöznél az új otthonodba

2015. január 12. - Lótusz_blogger

Ha megvásároltad álmaid otthonát és már a beköltözésnél tartasz, az alábbi 9 dolgot csináld meg, hogy később ne okozzon fejfájást!

1. Cseréld ki a zárad!

Bár abszurdnak tűnik, mégis nagyon fontos, hogy biztonságban tudhasd magad, a szeretteid és az értékeid az új lakásban.

2. Beázás ellenőrzése

Ha valamilyen elszíneződést látsz a plafonon, a gipszkartonon, ellenőriztesd, hogy szivárog-e valami, meg van-e száradva. Ha nincs szivárgás, akkor fed le, ha pedig még mindig fennáll a probléma, javíttasd meg, még mielőtt beköltöznél, és újra ki kell cuccolni a helységekből.

3. A csövek ellenőrzése

Csekkold a vízcsapokat, szorítsd meg a csavarokat, ellenőrizd a szifonokat!

4. A villanyvezeték ellenőrzése

Ha elektromos áram miatt tűz ütne ki a lakásban, jó tudni, melyik áramkört kell feszültségmentesíteni, minél hamarabb. (Hát ezt inkább bízd a pasidra, vagy szakemberre!) Ellenőrizd a kapcsolókat is!

5. Cseréld ki a füstjelző elemeit

Inkább most, mint később!

6. Tisztíttasd ki a szőnyegeket!

Ha padlószőnyeg található az új otthonodban, és nem cseréled ki, akkor legalább hívass egy takarítóbrigádot, vagy kölcsönözz egy vizes porszívót, egy profi mélytisztító gépet, és ezzel takarítsd ki a láthatatlan szennyeződéseket is a szőnyegből.

7. Cserélj szűrőket!

Cseréld ki a szűrőket a hűtő- fűtő berendezésekben; például a légkondícionálóban. Ez sokkal kisebb befektetés, mintha az egész rendszer elromlana és ki kellene cserélni.

 

8. Szekrények, polcok elhelyezése

Mielőtt elkezdenéd behordani a holmidat az új lakásba, helyezd el a szekrényeket, fúrjátok fel a polcokat, és csak ezután hordd be a ruhákat, egyéb holmikat, hogy azonnal a helyükre kerüljenek.

 

9. Festés

Mielőtt beköltöznél, fesd ki az új otthonodat. Könnyebb is a holmik nélkül és jobban ki is száradhatnak a falak. Egy-két napot várj a végső beköltözéssel, így legalább látod a festett falak színe hogyan változik a nap során a fényekkel-árnyékokkal.

Ha hasznosnak találtad a cikket, oszd meg  másokkal is.

Még több otthonnal kapcsolatos cikk ITT.

Nézd meg melyik szín milyen hangulatot teremt az lakásban ITT.

Kövess a FACEBOOK-on, TWITTER-en is!

elledecor.com

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr2216331878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása