Lótusz

Lótusz

Tavaszi szépségtrükkök

2015. március 31. - Lótusz_blogger

Imádom! Imádom! Itt a tavasz! :) Fülig ér a szám! Annyira vártam már, hogy ne kelljen sapkát hordani, meg több réteg ruhát! :) Meg, hogy nem úgy nézzek ki, mint egy hipóreklám, hanem legyen egy kis színem! :)

A kanadai nők is imádják a kellemes langymeleg, tavaszi időt, a napsütést, a lágy szellőt. Hogy formába hozzák magukat, az alábbi szépségtippeket használják. Nézzük felülről lefelé haladva.

Haj

A benti meleg és a kinti hideg váltakozása, a meleg sapkák fülledtsége megviselte fejdíszünket. Természetesen levágatjuk, festjük vagy festetjük, de ne feledkezzünk el róla, hogy hajunk és fejbőrünk kiszáradhatott. Ennek ellensúlyozására jó az olívaolaj akár magában, akár kondicionáló pakolás formájában.

Uborkás hajpakolás:

hozzávalók: 1 tojás, féltojáshéjnyi olívaolaj, egy negyed uborka. Hámozzuk meg az uborkát, majd az összes hozzávalót turmixoljuk péppé. A keveréket kenjük szét egyenletesen a hajunkon, hagyjuk rajta 10 percig, utána alaposan öblítsük le róla. A tartós hatás érdekében havonta ismételjük meg a kezelést.

Arc

Arcunk testünknek az a része, ami leginkább ki van téve az elemeknek, a hidegnek és a szélnek. Felfrissíthetjük bőrünket egy hámlasztó és revitalizáló maszkkal. Az otthon található szerek közül a méz a legjobb hidratáló anyag. Használhatjuk magában, vékony rétegben az arcunkra kenve, és pár perc után lemosva, de elkeverhetjük egy kis tejjel is. Agyaggal keverve arcmaszkot készíthetünk belőle.

 

Pórustisztító mézmaszk (többszöri alkalmazásra elegendő)

Hozzávalók: kb. 2 deci kaolinpor (patikákban beszerezhető), 1 deci aloe vera gél, 1 deci méz, 2 csepp eukaliptuszolaj, 3 csepp teafaolaj.

Az kaolinport keverjük össze egy kis vízzel, hogy fogpaszta sűrűségű anyagot kapjunk, majd adjuk hozzá a többi összetevőt, és alaposan keverjük össze. Kenjük fel a megmosott arcbőrre (nyakra és dekoltázsra is alkalmazható). Hagyjuk fent 10-15 percig, majd meleg vízzel öblítsük le, törölgessük szárazra, és használjuk utána a kedvenc arckrémünket vagy napvédő krémünket!

Ajkak

Az ajkak bőre vékonyabb és érzékenyebb, mint az arcunké, mégis gyakran kimaradnak a hidratáló, nedvesítő kezelésekből. Ha a megszokott ajakbalzsamunkat szeretnénk egy kicsit feldobni, használhatunk egy kis mézet, vagy elkészíthetjük saját balzsamunkat.

 

Ajakbalzsam recept

hozzávalók: 2 deci édes mandulaolaj, 1 deci méhviasz, 2 evőkanál méz.

Tegyük a mandulaolajat és a méhviaszt egy mikrózható edénybe, és melegítsük a mikrohullámú sütőben 1 percig, amíg a keverék elolvad. Ezután keverjük bele a mézet, és tegyük félre, amíg teljesen lehűl. Amikor kihűlt, tegyük kis tégelyekbe, és gondosan zárjuk le. Használhatjuk ajakbalzsamnak, vagy rúzsra, hogy extra fényt adjon ajkainknak.

Bőr

Nyáron több látszik a bőrünkből, de biztosan nem akarunk hámló, száraz bőrt mutogatni. Egy kis segítség a szebb bőrért a zabpelyhes fürdő.

A vízbe áztatott zabpehelyből olyan ásványi anyagok oldódnak ki, amelyek bőrnyugtató és bőrápoló tulajdonságokkal rendelkeznek. Egyszerűen tegyünk egy bögrényi zabpelyhet egy öreg harisnyába, kössük össze, és dobjuk egy kád forró fürdővízbe. Némileg felturbózhatjuk a dolgot, ha a zabpehelyhez egy kis mézet és egy fél deci tejport keverünk. A relaxációt elősegítendő adhatunk hozzá levendula- vagy mentaolajat.

 

Görög cukor testradír

hozzávalók: 5 dkg cukor, 3-4 evőkanál olívaolaj.

Keverjük össze a hozzávalókat, hogy sűrű pasztát kapjunk. Használjuk a zuhany alatt, masszírozzuk vele bőrünket körkörös mozdulatokkal.

Gyümölcsös testápoló

A gyümölcsös testápoló keverék a gyümölcsök egészséges alkotóelemei, antioxidánsok, vitaminok, enzimek erejével ápolja bőrünket.

Összetevők: 2 szelet friss hámozott ananász, 1 gerezd sárgadinnye, 10 szem fehér szőlő, 1 hámozott banán, 1 hámozott kivi

Az összetevőket turmixgépben zúzzuk péppé, utána egy órára tegyük a hűtőgépbe. Kenjük fel bőrünkre, és hagyjuk rajta fél órára. Langyos vízzel öblítsük le.

Kezek és lábak

A tavaszi nagytakarítás és a kertészkedés erősen megviselik a kéz bőrét. A rendszeres hidratálás, krémezés nagyon fontos. Olyankor érdemes kezelni a kezünket, amikor egy ideig nem használjuk, például tévézés vagy lefekvés előtt.

A lábakra ugyanez érvényes, egy jó lábáztatás után egy hatékony hidratálószer olcsóbb, mint pedikűrhöz menni.

 

Kakaóvajas kéz- és lábápoló krém

Hozzávalók: 5 deka mandula, 1 deci száraz zabpehely, 4 evőkanál kakaóvaj, 3 evőkanál méz.

A mandulákat kávédarálóban vagy aprítógépben daráljuk meg, egy edényben keverjük össze a többi hozzávalóval. Lefekvés előtt dörzsöljük kezünkre vagy lábunkra, húzzunk rá pamutkesztyűt vagy zoknit, és hagyjuk fent reggelig. Reggel öblítsük le.

Próbáld ki te is!

Nézd meg a "krumpli-praktikát' is a fáradt és bőrkeményedéses lábra: ITT.

Kövess a FACEBOOK-on is!

Öreganénikéd :)

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr3716332006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása