Lótusz

Lótusz

Ezért egyél napi 3 őszibarackot

2015. július 02. - Lótusz_blogger

A top 3 gyümölcsöm: dinnye, őszibarack és alma. Ha csak ez a három gyümölcs létezne, simán ellennék velük. A dinnyéről már írtam, hogy miért ízlik annyira és mennyire hasznos: ITT. Most viszont a barackszezon megérkezett és ez szuper! De miért is annyira jó, ha napi minimum 3 darab barackot fogyasztunk?

 

Miért válaszd a barackot?

Az őszibarack 7 g fehérjét, 90 g szénhidrátot, 6 g szerves sót és 10 g rostanyagot tartalmaz kilogrammonként. A gyümölcs nagy része víz: 85-90%-a. Ezért rendkívül jó szomjoltó. Lédússága  és a kedvező cukor-, valamint gyümölcssav-aránya miatt a többi gyümölcshöz képest egyszerre jóval nagyobb mennyiség fogyasztható az őszibarackból.

Nagyszerű hangulatjavító hatását a benne található niacinnak köszönheti. Frissít, és csökkenti a vérnyomást,  a szív- és érrendszerre is jó hatással van. Tartalmaz C-vitamint és B-vitamint is. A sárga húsú fajták csodát művelnek a hajjal és a bőrrel. Nem hiába mondják: hamvas a bőre, mint a barack.

Az őszibarack nagyon sok rostot és pektint tartalmaz, így segíti az emésztést, illetve segít a székrekedésben. Ha elutazol és a nagy dolog nem sikerül, akkor egyél őszibarackot, az segíteni fog.

A szívbetegek számára a kálium és nátriumtartalma kedvező, ezért napi 2-3 barack elfogyasztása javasolt.

 

Egyes kutatók, mint például Giuliana Noratto, a Washigton Egyetem élelmiszer kutatója azt vallja, hogy napi három őszibarack elfogyasztásával rövid idő alatt hatékonyan el tudjuk pusztítani a rákos sejteket is.

A kísérletet mellrákos nőknél végezték el, és a vizsgálat során az derült ki, hogy a polifenol elpusztítja a rákos sejteket. Ha nem hiszel a természetes dolgokban, akkor a gyógyszer mellett, kiegészítő terápiaként is használható.

 

Ha egészséges vagy, akkor pedig megelőzésképp, vagy csak az íze miatt fogyaszthatod. Jó étvágyat!

Ha tetszett a cikk, oszd meg mással is!

Kövess a FACEBOOK-on!

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr9816332228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rettenetes Zsuzsi 2015.07.04. 13:16:49

Heti hármat se tudnék megenni, nemhogy naponta.

Lótusz 2015.07.04. 19:08:23

Nem szereted a barackot?

cvitamin 2015.07.05. 10:26:26

Csak akkor tudom fogyasztani, ah valaki meghámozza. A barack héja allergiát okoz, ennek ellenére a kedvenc gyümölcsöm. Férjem naponta nem hármat, hanem hatot pucol meg. A másik két kedvenc gyümölcsöm a meggy és a sárgadinnye. Persze, csak akkor, ha illatos, aromás és édes. Sonkával, fagyival, nyami, nyami:-D

Lótusz 2015.07.05. 11:33:06

Te aztán tudsz élni! :D

cvitamin 2015.07.05. 13:12:13

Igen, szeretünk jókat enni:-) 30 év óta utazunk, végigkóstoltunk nagyon sok nemzeti eledelt. (Kivéve az ázsiait, azt nem sikerült megszeretnünk.) Amióta nyugdíjasok vagyunk,nincs olyan gasztronómiai fesztivál kis országunkban, ahol ne lennénk jelen. Tegnap a Kincsem parkban is jártunk:-) Előtte Sopronban voltunk, most pedig a közeljövőben Egerbe invitálnak bennünket a borfesztiválra. Itt a cafeblogon látható egy történet, mely arról szól, hogyan szedtem fel a "kóstolgatások" miatt 22 kilót, majd hogyan sikerült leadnom azt úgy, hogy nem éheztem. Fitnesz anyu blog, "Egy fitnesz nagyi Évi" a történet. Szép napot!
süti beállítások módosítása