Lótusz

Lótusz

Mutasd a tojásod, elmondom milyen vagy!

2016. március 25. - Lótusz_blogger

A Húsvét egyik elengedhetetlen feltétele a locsolkodás során a férfiaknak adott "hímes" tojás. De melyik díszítés mit árul el arról aki adja? Mit jelent a locsolkodó számára? Erre derítünk fényt.

/Mit jelent a tojásokon lévő számozás?/

Piros, (kék) hímes tojás

Aki hajlandó arra, hogy saját kezűleg kifújja, befesse pirosra a locsolkodónak szánt tojást, úgy, hogy még viasszal ki is díszítse, annak nagyon fontosak az ünnepek, a családi hagyományok. Szereti a történelmet, egy tűzről pattant menyecske. A tojás készítésébe a szívét-lelkét beleadja, és nagy szeretettel van az őt meglocsolók iránt is.

Csokitojás

A csokitojás az expressz megoldás. Aki adja, nem tartja túl fontosnak ezt az ünnepet, de azért igyekszik valamivel meglepni az őt meglocsolót. Ha valaki különösen közel áll a szívéhez, akkor annak valami nagyon különleges csokitojást tartogat. Ha nagyon nem... akkor lehet, hogy csak bevonómasszás tojást kap? ;-)

Vicces locsolóverseket tanulnál? Itt megtalálod.

Műanyag tojásdísz

A műanyag tojásos megoldás hasonló a csokitojáshoz. Vagyis a tojást adó nem tartja annyira fontosnak az ünnepet, hogy kézzel készítse el az ajándékot, ugyanakkor praktikus személyiség. Az egészséges életmód híve, úgy gondolja, hogy a csokitojás hizlal, a tojásdísz viszont egy szép emlék lehet. Attól függetlenül, hogy nincs kedve vagy érzéke a tojást maga elkészíteni, azért szeretne mély  nyomot hagyni a locsolkodóban.

Ha azonban egyedileg díszíti fel a tojásokat, az más! Akkor is a személyiségét, a kreativitását, a szeretetét fejezi ki, pl. egy filcanyagból, gyöngyből készült tojás.

Házi locsolókölni készítése, a bolti büdös pacsulik helyett: ITT.

Modern színvilágú tojások

Manapság már szinte bármilyen tojást adhatunk. Akár még feketét, kéket, lilát is, vagy épp rózsaszínűt. Aki nem a hagyományos piros színű tojást választja, és pl. fekete tojást ad a locsolkodónak, igyekszik kitörni a tömegből. Szereti a modern dolgokat, követi a divatot. Trendi akar lenni, de művészien.

Csipketojás, horgolt tojás

Aki csipketojással készül, nagyon kreatív, hagyománytisztelő, finom, nőies nő. Nem szeret a középpontban lenni, inkább csak olyan, mint a mondásban ("Cherchez la femme = keresd a nőt"). Irányító típus, de ezt a környezete nem tudja róla. Szereti a légies dolgokat.

Nyuszi

Mind a csokiból készült, mind a valódi nyuszi az újjászületés, a játékosság, a termékenység szimbóluma. Valószínűleg a hölgy termékenysége csúcsán van, és ha nincs még gyereke, akkor nagyon vágyik rá. Ha Freud lennék, még talán azt is mondanám, hogy vágyik a férfiak társaságára. De nem vagyok Freud. ;-) De én is ezt gondolom. :)

Be kell valljam, én már szinte minden stációt megjártam, így ezt is. Mondjuk élő nyuszit még nem adtam senkinek... Talán majd idén! :)

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is! Kövess a FACEBOOK-on is!

Áldott Húsvéti Ünnepek kívánok! Lótusz

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr9116332762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása