Lótusz

Lótusz

Top 5 látnivaló Rio de Janeiróban

2016. június 29. - Lótusz_blogger

Ha olyan szerencsés vagy, hogy Brazíliába utazol az Olimpiai Játékok idejére, vélhetően akkor sem fogsz minden percet a stadionokban tölteni. Ha kulturális, turisztikai csemegékre (is) vágysz, az alábbi helyek felkeresését javaslom.

Copacabana

A legtöbb turista hallott már a brazil Copacabanáról.  A Copacabana a világ egyik legnagyobb tengerparti strandja. Területén 350 000 ember él a 110 utcában. A strand 5 km hosszú, és nem könnyű eljutni a vízhez: a rengeteg sportpálya, majd a napozó emberek tömege és már ott is vagy.

Amire vigyázni kell: a zsebtolvajok itt profik!

copacabana 1

copacabana 2

copacabana 3

Megváltó Krisztus-szobor

A Megváltó Krisztus-szobor a 704 méter magas Corcovado-hegy (=púpos) tetején áll, ahonnan tökéletes panoráma tárul a szemünk elé. A szobor Rio de Janeiro egyik jelképe. A szobor azt a pillanatot ábrázolja, amint Krisztus éppen áldásra emeli kezét. A helyet a kísértés helyének is nevezik. "Isten hét nap alatt teremtette a világot, de a nyolcadik napon csak Rio de Janeironak szentelte magát" - így tartják a város lakói. A hegyre fogaskerekűvel vagy autóval lehet feljuthatni.

Krisztus 1

Krisztus 2

Krisztus 3

Cukorsüveg-hegy

Rió másik jelképe a Cukorsüveg-hegy. A gránit és kvarchegy, formája olyan, mint egy cukorsüveg. A 224 méter magas hegyet felvonóval hódíthatjuk meg,  az üvegkalitkából fantasztikus látvány tárul elénk. Csak legyen hozzá bátorságunk! :)

sugarloaf 1

sugarloaf 2

sugarloaf 3

Tijuca-erdő

A világ legnagyobb városi erdeje, a 8000 hektáros Tijuca Nemzeti Park, melyben többszáz fát, 100 különböző állatfajt és 30 vízesést találunk.

tijuca 1

tijuca 2

tijuca 3

Santa Maria favelák

És most menjünk a "sötét" oldalra. A szegénynegyedek is nagyon érdekes úticél lehetnek. Tudom, furán hangzik, de a látvány káprázatos. A szegénynegyedek ún. favelái (ahová biztonsági okokból ajánlott szervezett túra keretében menni), viskóvárosok.

santa maria 1

santa maria 2

santa maria 3

A Santa Marta élénk színű favelái még Michael Jackson „They don't care about us" című videoklipjében is feltűntek. Mivel ez az egyik kedvenc zeném Jackótól, nem hagyhatom ki, hogy meg ne hallgassam :) )

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=QNJL6nfu__Q[/embed]

Ha eljutsz, akkor nagyon sok élményt kívánok!

Így tüntetik el a szegényeket a városból az Olimpia idejére: ITT.

Mentés

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr4516332968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása