Lótusz

Lótusz

Így használd a tízmilliószoros napok erejét!

2016. október 21. - Lótusz_blogger

A buddhizmus vallási évében 4 alkalmat tízmilliószoros napként tartanak számon. A négy nap egy-egy holdfázissal köthető össze. Ilyenkor különleges energiák áramlanak és ezzel lehetőséget kínálnak számunkra is, hogy töltekezzünk, változzunk, változtassunk életünkön. Igyekezzünk szebbé és jobbá tenni saját és mások életét.

buddha.jpg pixabay


Mit tégy és mit ne tégy a tízmilliószoros napokon?

Életünk testünk-lelkünk-szellemünk egységéből áll. Ha bármely szinten kibillenünk az egyensúlyunkból, akkor az a többi szintre is hatással van. Ez oda-vissza működik! Testi tüneteink lelkünk jelzései. Ha például a torkod fáj, akkor a torokcsakrád működésével lehet a probléma, ami pedig a kommunikációs képességeid csorbulhattak, vagy nem mondtál ki valamit, amit ki kellett volna. Vagy éppen fordítva: valamit elmondtál, amit nem kellett volna (testi betegségeink lelki okai). Ha viszont szellemünket befolyásolja valami, (pl. drogok), az is kihatással van lelkünkre és testünkre is.

Ezért törekednünk kell a folyamatos egyensúlyra. Ez egyeseknél olvasással érhető el, de valaki inkább mantrázik, és olyanok is akadnak, akik számára az ima a legjobb módszer a nyugodt, relaxált állapot elérésére. Ez az állapot egy gyógyító rezgésszint, és minél többször kerülünk ebbe az állapotba, annál könnyebben tudunk ide eljutni (akár egy pillanat alatt) és tovább is fenn tudjuk tartani. Azért jó, ha minél többet vagyunk nyugodt relaxált állapotban, mert ez a szint gyógyítja a testet, nyugtatja és üdíti a lelket  és megerősíti, emeli szellemi szintünket.

Testi erősítés

Testünket is folyamatosan fejleszteni kell, erősíteni, edzeni, hogy vérkeringésünk folyamatos legyen, rugalmasak legyünk.

Lelki "edzés"

Adakozás, odafigyelés a másik felé, alkalmazkodás, meditáció, relaxáció, jóga, csikung, pozitív hozzáállás, természetjárás, ima, olvasás.

Ahhoz, hogy életünkben változást idézzünk elő, először el kell engednünk a régi, idejétmúlt gondolatokat, érzéseket, hogy a helyükre újak magjait ültethessük el. Íme egy elengedés- meditáció, mely sokat segíthet:

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=bKTV9bHvfQM[/embed]

Ha el tudtuk engedni a régi, idejétmúlt érzéseket, gondolatokat, berögződéseket, akkor el kell kezdenünk fejlődni. Rezgésszintünk növelésével egész életünket átformálhatjuk. És a pláne az, hogy eddig életünket is teljesen más színben fogjuk látni. Új ötletek, új érzések, új tudás birtokába kerülhetünk ezáltal.

Emeljük rezgésszintünket az alábbi meditációval:

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=Uuwd9Bq0w7g[/embed]

Bármire is vágyunk, ha nem szeretettel kérjük és nem a szeretet a végső célja kérésünknek, akkor is elérhetjük, de nem azt fogjuk kapni, amire valóban szükségünk van. A világon a legfontosabb a szeretet. Ha szeretettel kérünk, akkor az Égi segítőink védelmeznek, emelnek, megajándékoznak bennünket mindennel, amire valóban szükségünk van. Ehhez a következő Angyali meditációs zenét ajánlom szeretettel:

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=5x9g1L7hKdw[/embed]

 Mit tégy és mit ne tégy a tízmilliószor napokon? ITT olvasd el.

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr4216333200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mucsiné Gonda Mária 2016.10.23. 09:45:59

Sajnálom, hogy csak okt.23-án találtam rá erre a blogra, de a 2016 nov. 10. napja nem szombat, hanem csütörtök. Ez a tízmilliószoros nap, vagy 13. szombat? Bár tudom, hogy minden napot úgy kellene megélni, mintha tízmilliószoros nap lenne, azért szeretném tudni. Előre is köszönöm az esetleges reagálást.

Lótusz 2016.10.23. 15:06:58

Kedves Mária! Amikor év elején feltettem a cikket, a forrás, ahonnan dolgoztam október 22-t írt. Azonban volt egy kedves olvasó, aki felhívta a figyelmem egy màsik oldalra, ahol a novemberi időpont szerepel. Ezért írtam be mindkettőt. Az a legjobb, ha mindkét alkalommal- sőt, ha minden nap igyekszünk úgy élni, hogy ne legyen mit megbánni! :)
süti beállítások módosítása