Lótusz

Lótusz

Írj levelet ennek a tölgynek és beteljesül a szerelmed!

2017. április 09. - Lótusz_blogger

Ez a tölgy hoz igazi szerelmet a pároknak

Íme egy 500 éves tölgyfa, amely meghozza a szerelmet minden olyan párnak, aki levelet ír „neki”. A fának saját postai címe van, ahová a levelet küldhetjük:

Bräutigamseiche, Dodauer Forst, 23701 Eutin, Germany

A tölgy Németországban található.  Törzse 5 méter átmérőjű, magassága 25 méter. A fát egy alacsony, fából készült kerítés veszi körül, és a fához létrát támasztottak. A létra egy lyuk miatt készült (ide szokták a szerelmesek titkos leveleiket rejteni.)

A legenda szerint a tölgyfát egy kelta vezér fia ültette, aki egy keresztény lánnyal találkozott.

Egy régi szokás miatt sok fiatal lány keresi fel a helyet telihold idején, és háromszor körbejárja a fát - abban reménykedve, hogy hamarosan férjhez megy.

A fa hírneve 1891-ben indult, amikor egy erdész lánya egy csokikészítő fiába szeretett bele, de a lány apja ellenezte a kapcsolatot. A fiatalok a tölgyfa üregébe helyezték el titkos leveleiket. Végül a lány apja engedett a fiatalok szerelmének, és 1891. június 2-án, a fa tövében kimondták egymásnak a boldogító igent.

A tölgy története szájról szájra terjedt, egyre többen rejtették ide szerelmes leveleiket. 1927-ben állították a fához a létrát. Aztán már a helyi postára is kerültek szerelmes levelek, melyek a fának voltak címezve. A szájhagyomány szerint már több száz pár köszönheti boldogságát a fának.

2009. április 25-én a tölgyfa jelképesen feleségül vette a Himmelgeist Chestnut-ot, egy vadgesztenyefát Düsseldorfból, a második fát Németországban, amely postai címet kapott.

wikipedia

Egy idős fa bölcsessége: ITT.

Ezért ölelj meg egy fát: ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr6616333526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erika “Angyalka” Zs 2017.04.10. 07:36:30

Nagyon jó volt ezt a kis történetet elolvasni, nsgyon érdekes. Remélem egyszer meglátogathatom ezt a híres tölgyfát :-)

Csilla Anikó Mihály 2017.04.10. 19:53:52

Csak erősebb legyen és tiszta szívből szeressük egymást őszintén

Ági Balogh 2017.04.13. 19:02:09

Már egy éve hogy várok valakire aki talán megijedt valamitől és nem jelentkezik,pedig igazi nagy szerelem ez részemről és tudom hogy az Ő részéről is.Remélem,hogy eljut a levelem a tölgyfához és Ő visszatalál hozzám.Ő nagyon sokat jár Berlinbe és remélem hogy eljut majd a Tölgyfához is.
süti beállítások módosítása