Lótusz

Lótusz

Csodatévő helyek Magyarországon

2018. április 04. - Lótusz_blogger

Gyógyítsd a tested és lelked a csodatévő helyeken!

Mi, magyarok, szeretjük különlegesnek és egyedinek érezni magunkat. És lehet is benne valami abban, hogy a Kárpát-medence, és az itt élők különösen szerencsések.

Pio Atya (Padre Pio) kivételes helynek tartotta Magyarországot:

“Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában, páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őrangyala, mint a magyaroknak és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!”

Pió Atyáról, a 20. század egyik legismertebb szentjéről, segítőjéről ITT olvass tovább.

Melyek a legszentebb, leggyógyítóbb helyek Magyarországon?

1.Bükkszentkereszt

Bükkszentkereszt rendkívüli gyógyító hatással bír. A hely egyik erőssége a növényvilága. Sokféle gyógyító, segítő fa található itt. A fák ölelése “ingyen van”, csak az időt kell rászánnod. Lelki-szellemi feltöltődést nyújtanak. Ezen kívül itt található a Boldogasszony köve, amely a legenda szerint úgy keletkezett, hogy a hívek, akik a kácsi búcsúra igyekeztek, illetve onnan tartottak hazafelé, rendszerint ezen a kövön pihentek meg a 20 km-es út közben. Erre a kőre ülve meglepően gyorsan ki tudták pihenni magukat és feltöltődtek energiával. A kő pedig azért bír gyógyító erővel, mert állítólag Mária Jézus halála után bánatában világgá ment. Amikor ide ért, a kőre leült. A kő alatta megpuhult, és megőrizte a nyomását. Ezért tartják az itteniek, és egyre többen gyógyítónak a követ. Egyes ezoterikus szemlélet szerint a Bükkben egy mágikus, energia-háromszög található, melynek egyik csúcsa a Boldogasszony kő. További érdekességek a Bükkszentkeresztről ITT.

 

2. Dobogókő

dobogókő-1.jpg saját fotó


Dobogókő számos turistaútvonal kiindulópontja. Vannak rövidebb és könnyebb, de vannak nehezebb és tovább tartó túrák is.

  • a Rám-szakadék;
  • a Thirring-szikla (Trurl körút)
  • Zsivány sziklák;
  • Ferenczy-szikla
  • Vadálló-kövek;
  • Prédikálószék;
  • Pilis-tető, mely a Pilis második legmagasabb pontja;
  • Szurdok – Pilisszentkereszten.

Én csak néhány órát töltöttem ott, de úgy éreztem, hogy tökéletesen feltöltődtem, és megújult a bensőm. Dobogókőt tartják a Föld szívcsakrájának. Itt valóban igazi nyugalmat, szeretetet, békét érezhetünk.

Két kilátó van, ahonnan belátható a gyönyörű vidék, ahol a szemünk is megpihenhet.

A Föld 7 csakrapontjáról olvass tovább ITT.

dobogókő-2.jpg saját fotó


Dobogókőről olvass tovább ITT.

 

3. Mátraverebély-Szentkút

Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely Mátraverebély település határában található ferences katolikus búcsújáróhely, Mária-kegyhely.

Szentkútra már a 12-13. században is rengetegen érkeztek gyógyulást remélve, ezért 1210-ben Verebélyen templomot emeltek, s innen indult körmenet a szentkúti völgy forrásához. 1258. óta pedig búcsújáró hely lett. Az 1400-as években Magyarország egyik leglátogatottabb búcsújáróhelye volt. A 16. században a törökdúlás nyomán Verebély települést lerombolták, de 1650-60 között a gyöngyösi ferencesek engedélyt kaptak egy török basától, hogy búcsújárást tartsanak. 2000 óta évente 200 000 zarándok látogat ide.

Érdekesség: 2011-ben Boldog II. János Pál pápa vérével átitatott textília ereklyét kapott a hely, és az itt található Mária-szobrot "öltöztetik". Ezt a szobrot a Kegyhely megújítása miatt 2017-ben fél évig a budapesti Szent István-bazilikában helyezték el. A Szent Szűz értékes szobra 2014. június 7-én pünkösdi szentmise keretében tért vissza a kegyhelyre.

Legenda

A legenda szerint, Szent Lászlót a kunok ellen harc során (1091) az ellenség bekerítette és egy völgybe szorult. A király egy szakadékot átugratván az első lópata földre érkezése alkalmával víz szivárgott ki a földből.  A király bárdjával kiszélesítette, és forrás tört elő. Egy 1714-es irat szerint egy néma kisfiú vizet keresvén lemaradt apjától, amikor megjelent a Szűzanya neki és egy lópatkójú mélyedésre mutatott, ahol víz csillant fel. Szomját oltotta és apja után kiáltott – meggyógyult némaságából. Ezért lett 1195-ben Szentkút a hely neve. 1700-ban aranykereszt ragyogott fel a vízben. Szent helynek XI. Kelemen pápa nyilváníttatta. 1701-ben a hívők ezrei előtt jelent meg a Boldogságos Szűz, a trónján ülve és a kis Jézust tartva a karjaiban. A csodás eseményeket 1714-től Lukovics Márton kisterenyei plébános jegyezte fel.

 

4. Majki remeteség

Oroszlány külterületén található majki remeteség a kamalduli szerzetesek otthona volt a rend 18. század végi feloszlatásáig. Az ezoterikus álláspont szerint a műemlékegyüttes a Földet átszelő Szent György-vonalak találkozáspontjára épült, ennek köszönhetően gyógyító energiával bír.

forrás: wikipedia

Magyarország a csodák országa: ITT olvass tovább.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr6016333948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása