Lótusz

Lótusz

Nedves törölköző az ablakba és még 4 top ötlet kánikulai estékre

2015. július 23. - Lótusz_blogger

Már alig várom az enyhülést! Tegnap este olyan éjfél körül még mindig 32 fok volt a szobámban. Már totál kivagyok. Kár, hogy nem találtam rá hamarabb az alábbi ötletekre, melyek enyhítenek a fülledtségen még akkor is, ha nincs légkondid.

 

1. Törölköző az ablakba

Persze nedvesen helyezzük oda, így a beáramló levegő (ha van), párásítja a szobát.

2. Párna a hűtőbe

A párnánk tökéletesen lehűl és amint a fejünket a párnára hajtjuk, nagyon jól hűsít.

3. Villanyoltás, áramkikapcs

Na jó, nem teljesen igaz! A lényeg, hogy az elektromos kütyük is hőt termelnek, ezért érdemes éjszakára kikapcsolni őket.

4. Vizes zokni a lábra

Az előző cikkemben alufóliát ajánlottam a lábra a meghűlés esetére (ITT), most viszont a vizes zoknit tanácsolom! :) Mivel a lábunkon minden szerv leképezése megtalálható, ezért tényleg nagyon hűsít!  Én egy kis vizes törölközőt szoktam ide-oda rakosgatni magamon éjszaka.

5. Jégkocka + ventilátor

Ha egy lavórba jégkockát teszel és a ventilátor elé helyezed, akkor a ventilátor ezt a hűs, nedves levegőt fogja szétfújni a helységben. A hőérzet máris kevesebbet "mutat".

Még több antikánikula-tipp: ITT.

Ha hasznosnak találtad a tippeket, oszd meg mással is!

Kövess a FACEBOOK-on is!

forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr5616332260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása