Lótusz

Lótusz

A szeretet gyógyító ereje

2016. március 29. - Lótusz_blogger

Braco, a néma gyógyító - elgondolkodtatott

Ma szabin voltam, és bekapcsoltam a tv-t reggel, gondoltam majd a szokásos bugyuta műsorok lesznek benne, amiket majd a készülődés mellé hallgatok. Akkor adtak le egy riportfilmet Braco-ról. A lazaságnak annyi lett, de elgondolkodtam...

Braco, a "néma gyógyító" 1967-ben, Horvátországban született. A nézéséért már több százezren útra keltek. Braco a gyógyításnak szentelte az életét. Ő nem a természetgyógyászati praktikákkal "gyógyítja" pácienseit, hanem a nézésével. Braco, aki eredetileg közgazdásznak tanult, sokat tanulmányozta azt az energiát, mellyel dolgozik. Ez az energia nem mást, melyet akár Jézus, a Szentek is "használtak": a szeretet. Ennyit a hírről, melyről elgondolkodtam....

A szeretet egy energia, egy rezgés, mely a beteg sejteket meggyógyítja. Ha szeretettel gondolunk valamire, az megtelik élettel, regenerálódik, megtisztul, rezgése megváltozik. Ezt a szeretet-energiát képes ez a férfi szemeivel kifejezni. Akár csoportokkal "dolgozik", akár valaki egyénileg keresi fel, mindenkit arra kér, hogy legyen nyitott és befogadó. A szeretet egyébként nem más, mint adás és nem véletlen, hogy aki részt vesz nála egy foglalkozáson, egy szál virágot hoz. De amikor elmegy, egy másik szálat kap. Ez a szeretet körforgása, amelyet, ha bárhol máshol használnánk az életben, ott is működne.

 

Éppen Húsvét után nagyon fontos, hogy ezt a szeretetet, melyet az ünnep alkalmából magunkba szippantottunk, elraktározzuk (Jézus annyira szeretett bennünket, hogy bevállalta értünk a húsvéti eseményeket...), még inkább, hogy beindítsuk vele életünket. Hogy beindítsunk egy körforgást. A szeretetet bármihez hozzáadva, sokkal ízesebb, színesebb és tartalmasabb lesz a dolog.

A szeretet az alapja mindennek: a Jóisten szeretetből teremtette ezt a világot, benne minket, embereket. A megpróbáltatásokat, az örömöket... minden azért van, hogy végül rájöjjünk, hogy szeretet nélkül meghalunk. Ha nem adunk, hanem mindent a markunkban akarunk tartani, akkor egy idő után megtelik a tenyerünk és már több új dolgot nem tudunk befogadni. De ha tárgyainkat, gondolatinkat, munkánkat megosztjuk másokkal (adunk), akkor ismét kapni fogunk.

Ha szeretettel végzed a munkád, az eredménye jó érzéssel tölt el és a munkád végül "jó képet fest" rólad is. Ha mosolyogsz, ezzel a szeretet, az örömöt, a pozitivitást sugárzod a világ felé. Ha segítesz másoknak: akár szóval, vagy cselekedettel, vagy felajánlással, a "köszönet" visszasugárzik rád.

„Minden dolgotok szeretetben menjen végbe” 1Kor.16,14.

És ez nem azért kell, mert te jó akarsz lenni. Ha szeretet adsz, az neked is jó. Ha viszont elzárod a szeretet-csapot, akkor megrekedsz. A jó energiák csapját zárod el, a bőség elől zárkózol el!.

 

A szeretet nem egy érzés. Igen, érzés is, mert valahogy meg kell fogalmaznunk azt az energiát, amely az emberek közt árad, ami egymás felé vonz, ami egy egészséges légkört teremt. De a szeretet ugyanakkor egy döntés is. Egy döntés, hogy ha én a jót sugárzom, akkor a környezetem, az életem is jobb hellyé változik.

Hogyan tudod áramoltatni a szeretet?

A Biblia szerint van a hét főbűn és a hét erény. Ha az erényeket gyakorlod, megtisztulsz és jobb emberré válhatsz, szerethetőbb és jobban szerető leszel. Gyakorold a 7 erényt: A 3 isteni (fő)erény: a hit, a remény és a szeretet. A 4 sarkalatos erény pedig az igazság, a lelki okosság, a mértékletesség, a lelki erő.

A keleti bölcselet azt állítják, hogy teljesen meg kell tisztulnunk (ITT), tisztelnünk kell magunkat, a környezetünket, a többi embert és így nyerünk majd békére.

 

Az biztos, hogy amíg nem nézel magadba, amíg nem vagy tisztában érzéseiddel, gondolataiddal, addig nehezebben tudod irányítani az érzéseidet, a vágyaidat, a figyelmedet, Ezért az önismeret nagyon fontos ahhoz, hogy tudd honnan indulsz és így el tudd dönteni, mik a céljaid az életben és ezt milyen úton, mennyi szeretettel akarod megvalósítani!

Áldás! Lótusz

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is! Ha van kedved, kövess a FACEBOOK-on is!

A szeretet rezgéséről még ITT olvashatsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr1816332770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása