Lótusz

Lótusz

A világ top 5 legcsodásabb levendulaültetvénye

2016. május 30. - Lótusz_blogger

A képet nézem, de az illatot érzem! ;-)

1.Édes otthon

Túránkat indítsunk Magyarországon, Tihanyban, ahol június-júliusban gyönyörködhetünk a fantasztikus, lila levendulaültetvényekben. És, ha úgy gondoljuk, a Levendula Fesztivál idején magunk is arathatunk a mennyei virágból.

 

2.Meglepően csodás levendulamezők a szomszédban

Bulgária 2012-ben a levendulatermelésben első lett. Vagyis a bolgárok párolták a legtöbb levendula illóolajat. Nem semmi, hogy kb. 40000 hektáron termesztik ezt a gyönyörű lilavirágú növényt a Rózsák-völgyében. (Itt nemcsak levendulát, hanem rózsát is termesztenek, és ebből is világelső Bulgária.)

 

3. Levendula-labirintus

Németországban találjuk a Franciaországi Chartres-i Székesegyház 1220-ban telepített labirintus pontos mása. A Labirintus 21 méter átmérőjű, és 7 spirálból áll, melyet az óramutató járásával ellentétes irányban járhatunk be. Az út hossza 293 méter és 1200 tő levendulát találhatunk benne. Közepén almafa található.

 

4. Provence - a legkifinomultabb

A szívem csücske Provence. Itt ameddig a szem ellát lila levendulamezők hajladoznak a verőfényes napsütésben, a levegőben a levendula mellett olíva és kakukkfű illata száll. Errefelé június közepétől augusztus végéig virágzik a levendula. Ha ide látogatnál, legjobb augusztus közepe a legjobb időszak, mert ekkor rendezik a levendula fesztivált, ahol felvonulások, folklór műsorok és koncertek várják a vendégeket. (Provence-ról még ITT olvashatsz.)

 

5. Sequim, USA

Észak-Amerika leghíresebb levendulatermő vidékét a 6600 lakosú kisváros, Sequim mellett találjuk. A levendulát itt nem túl régóta termesztik, 1996. óta tartják meg a Levendula fesztivált.

 

Ezeken a híres levendulatermő helyeken kívül találhatunk még csodaszép levendulaültetvényeket Angliában, Kínában és Mexikóban is, de ezek a helyek még nem annyira ismertek ahhoz, hogy tömegesen látogassák a levendulaimádók!

Még több levendula (felhasználás, receptek) ITT található.

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr3616332890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása