Lótusz

Lótusz

Kit mikor hívj segítségül a Szentek közül?

2016. november 01. - Lótusz_blogger

Mindenszentek ünnepére

Néha mindenkivel előfordul, hogy szomorkás a hangulata, vagy épp magányos, vagy nem úgy alakulnak a dolgai, ahogy szeretné. Ilyenkor vagy összeomlunk és sajnáltatjuk magunkat, vagy veszünk egy mély levegőt és elhatározzuk, hogy nem adjuk fel. De hiába az elhatározás, ha nem érzünk magunkban annyi erőt, amivel újra visszatalálunk önmagunkhoz.

Az angyalok és arkangyalok, szentek mind várnak a hívásunkra. És segítenek, úgy, ahogy számunkra az a legjobb (ez nem minden esetben egyezik meg az általunk kitalált forgatókönyvvel!).

A hosszú hétvégéken, ünnepekkor sokan érzik magányosnak magukat. De ilyenkor sem szabad feladni, mert ha például elkezdünk imádkozni, akkor a lélek megnyugszik, felüdül és szeretettel telik meg. És ez nemcsak lelki, de testi pozitív hatásokat is okoz: nyugodtabbnak, kiegyensúlyozottabbnak, szeretet-teljesebbnek érezzük magunkat.

Számomra az alábbi segítők azok, akiket legtöbbször segítségül hívok,

BÁRMILYEN MEGOLDHATATLANNAK TŰNŐ PROBLÉMÁM VAN.

 

Szent Rita

Szent Rita az Istenfélők és Jézust szeretők legnagyobb példaképe. Ő szinte minden téren segíteni tud, pontosabb közbenjár értünk Jézusnál, akár testi, akár lelki fájdalmunk van, vagy ha nem találunk megoldást egy-egy élethelyzetre. Bármilyen lehetetlennek is tűnik a kérésünk, az Ő közbenjárásában bízhatunk!

 

Életéről, csodatetteiről és imájáról ITT olvashatsz tovább.

 

Pió Atya

Pió Atya a 20. század nagy erőt sugárzó, ugyanakkor kevésbé ismert szentje. Felszentelt papként nagyon sok bűnös embert vezetett ki a sötétségből, és szinte az emberek veséjébe  látott. Jézushoz nagyon közel állt, az általa celebrált misék volt, hogy órákig is elhúzódtak, mert annyira átélte Jézus szenvedését. Pió Atya olyankor tud segíteni, amikor erős fájdalmunk van, vagy azt érezzük, hogy mardossa lelkünk valami, amikor szeretnénk megtisztulni. Nagyon sokat segíthet, a "csodák szentje"-nek is nevezik.

Életéről, kedvenc imájáról, az "Ellenállhatatlan kilenced"-ről ITT olvass tovább.

 

Kis Szent Teréz

Lisieux-i Szent Teréz egész életét a szolgálatnak, a szeretettel való szolgálatnak szentelte. A "Kis utak - kis dolgok szentje"-nek nevezik. Azt vallotta: „Nagyon kicsi lélek vagyok, aki csak nagyon kicsi dolgokat tud felajánlani a Jó Istennek.” De: „Gyakran elég egy szó, egy szerető mosoly…”.

 

Lisieux-i Szent Teréz jelentős és szeretetre méltó gyógyító szent. Sok igazolt gyógyítás következett be azok körében, akik hozzá imádkoztak, vagy elzarándokoltak a földi maradványaihoz.Jelképe a rózsa, mely jelképpel jelez, hogy imáink meghallgattatásra lelnek. A Rózsaeső imaharmincadról ITT informálódhatsz.

 

II. János Pál pápa

A 20. századból egy rám nagy hatást tevő személy II. János pápa volt. Őt is szentté avatták már. Az ő élete is csodákkal van átszőve. Emlékszel az ellene elkövetett merényletre? Akkor Szűz Mária mentette meg az életét. Erről ITT olvashatsz.

 

Sok fiatalnak is segített, valahogy az egyház az ő vezetése alatt emberibb arcát kezdte mutatni. A megbocsátást és a szeretet erejét hirdette. Még a merénylőnek is megbocsátott.

 

Legkedvesebb idézeteimet tőle ITT olvashatod.

 

Teréz Anya

 

Teréz Anyát idén szeptemberben emelték a szentek sorai közé. Teréz anya, a Szeretet Misszionáriusa rend alapítója, a szegények és elesettek egyik legnagyobb 20. századi segítője volt 1910-1997 között élt. Kalkuttában halt meg és Nobel-békedíjat is kapott. Szegényekkel, elesettekkel, nincstelenekkel törődött, etette, ruházta őket és szeretettel foglalkozott az árva gyerekekkel is. Elítélte a hivalkodást, mindenkiben Jézust látta. A tőle származó legkedveltebb idézeteket ITT találod.

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr1516333230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása