Lótusz

Lótusz

Lehet, hogy ezért vagy szingli? Szerelmi babonák

2019. november 14. - Lótusz_blogger

Szerelmi babonák, amelyek miatt szingli maradhatsz. És a megoldás.

Tiltólistás dolgok...

Már legalább húsz éve történt, hogy véletlen leejtettem egy kis kézitükröt - és sajnos ripityára tört. Azóta sem mentem férjhez. Lehet, hogy a szabadságvágyam miatt nem, bár én inkább a tükröt hibáztatom ezért. Ugyanis a babona szerint ha egy hajadon eltör egy tükröt, a tükör ahány darabra esik szét, annyi évig nem fog férjhez menni.

Szerintem minden egyedülálló nő hallotta már az idősebb generáció hölgytagjaitól: Ne ülj az asztal sarkára, mert nem fogsz férjhez menni! (7 évig) Ez a babona viszont nemcsak a nőkre vonatkozik: ha "legény" foglal helyet az asztal sarkján, akkor ő fejét sem kötik be a hiedelmek szerint.  

Ha hagyjuk magunkat körbesöpörni - ezzel sem növeljük a házasodási esélyeinket. Ez a babona a lakodalmakon elterjedt aprópénz összesöpréséből származik. A vendégek szétszórták az aprópénzt, az ifjú pár pedig összesöpörte azt. Minél ügyesebb a menyecske, annál jobb háziasszony lesz belőle. Viszont, ha egy fiatal lányt söpörnek körbe, akkor a hiedelmek szerint az udvarlókat söprik el a közeléből, vagyis páratlan marad.

Azzal sem segítjük magunkat az oltárhoz vezető út rövidítéséhez, ha naplemente után visszük ki a szemetet. 

Ne merőkanálból, főzőedényből kóstold az ételt! – Hogy miért ne? Mert a babona szerint rosszba leszünk az anyóssal. Ha egyedülálló lány/nő tesz így, akkor pedig nem veszik észre a fiatalemberek. Akkor eddig rosszul kóstoltam?

Ne adj tüzet a férfinak! – Ez a babona a régi pipázós időszakból származik. A régiek szerint a lánynak nem szabad a férfi pipájába izzó szenet rakni, mert ezzel kioltja a lángot. Szóval csak keményen! Ne add oda az öngyújtód!

https://lotusz.cafeblog.hu/2017/06/29/szerelem-a-feng-shui-szerint/

Ha még reménykedsz...

Vannak olyan megfigyelések, jóslások, amelyek utat mutatnak, megtudhatunk belőle néhány dolgot. Az alábbi babonák vannak a férfi személyét illetően.

  • Ha szilveszteréjszaka megszámol a lány kilenc karót, amilyen a kilencedik, olyan lesz a férje: vastag, vékony, öreg, sudár…
  • András napján a lányok egész nap böjtöltek, majd ellopták apjuk gatyamadzagját, éjszakára a derekukra kötötték, és állítólag megálmodták, hogy fogják hívni a férjüket.
  • Egy kreatívnak mondható hagyomány, amely egy kis karácsonyi hangulatot hozhat otthonunkba: Katalin vagy Borbála napján a fiatal lányok a cseresznyefa ágát vázába tették. Ha karácsonyig kivirágzott, a következő évben a hiedelem szerint férjhez mentek. 

A megoldás...

Azt mondják, hogy a férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út. Ebben a mondatban minden fontos infó benne van, ugyanis a legtöbb szerelmet hozó, szerelmet "csináló" babona valamilyen különleges ételhez kötődik.

  • A férfi számára fekete kakast vagy tyúkot kell feltálalni, és a kötődés azonnal megvalósul. Holtodiglan-holtomiglan.
  • Ennek a bizarrabb formája, amikor a lány a célja elérése érdekében valami sokkal személyesebbet süt bele az ételbe: esetleg a saját nyálát, hajszálát, körmét összemorzsolva (az érzékenyebbek ne olvassanak tovább: esetleg menstruációs vérének néhány cseppjét).
  • Bár jóval fárasztóbb, mégis ízlésesebb megoldás, ha a lány kilenc kútról hozott vízzel itatja meg a szeretett férfit, aki emiatt hamarosan feleségül veszi, és mindig szeretni fogja.
  • Egy másik babona szerint működik a következő lehetőség is: ha a lány belevarrja a legény ruhájába a saját hajszálát, vagy éppen beleejt a zsebébe egy kis tükröt, amelybe előzőleg belenézett.
  • Egy kissé nehézkesebb és némi kőművesmunkát igényel, ha a férfi lábnyomát három nyomon felszedik (például hóból, sárból), és a küszöb alá ássák - a férfiember megérzi a hívogatást és menthetetlenül odaszokik.

Azt gondolom, hogy egy szerelmes/szingli nő, bármire képes. Tehát még a leghajmeresztőbb "technikák" kipróbálástól sem riad vissza azért, hogy párra leljen.

Te próbáltad már valamelyik módszert? És eredményes volt?

https://lotusz.cafeblog.hu/2017/05/31/a-szerelmi-kapcsolatok-7-szintje-a-samanok-szerint/

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr1616334444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása