Lótusz

Lótusz

Gyógyító és megbetegítő érzelmeink

2015. augusztus 09. - Lótusz_blogger

Lelki rezdüléseink, érzéseink befolyásolják egészségi állapotunkat. Ha az egészségi állapotunkat jobbítani szeretnénk, akkor hasznos pozitív gondolatokkal megtölteni fejünket, és ha éppen nem túl jó a közérzetünk, ideje elgondolkodni azon, hogyan jutottunk ide? Milyen gondolatok voltak befolyással? Mely gondolatok rontanak az egészségi állapotunkon? Vannak gondolatok, érzések, melyek az egészségre ártalmasak. Ha sokszor érezzük őket, és még nem alakult ki semmi egészségi probléma, akkor szerencsénk van. De ha már fizikailag is leképeződtek ezek az érzések pl. betegség formájára, akkor sürgősen változtatni kell rajtuk!

 Melyek a legrosszabb és legnegatívabb hatású érzelmek?

1. Félelem, szorongás. Ha félünk valamitől, valaminek a bekövetkeztétől, és folyamatosan erre gondolunk, akkor a probléma, a félelmünk tárgya növekedni fog. Negatív energiával csak negatív dolgot "szülhetünk". Pl. ha félünk attól, hogy elveszítjük a munkánkat, akkor ez az érzés annyira elhatalmasodhat bennünk, hogy a végén már teljesen kivetkőzünk magunkból és "elérjük", hogy ez tényleg meg is valósuljon. A félelem "kivetülése" a vese megbetegedéséhez vezethet, legvégső esetben pedig veseelégtelenséghez. Gyermekek, ha félnek, éjjel bepisilnek.

2. Ijedtség. Hasonló a félelemhez, a vesékre hat, de emellett a szívnek sem tesz jót: amikor megijedünk "megáll bennünk az ütő", vagyis egy pillanatra akár megállhat a szívünk. Az ijedtséget nem igazán lehet irányítani, de ha mindig mindenre fel vagyunk készülve, akkor nem tudnak megijeszteni.

3. Bánat

Amikor bánatosak, szomorúak vagyunk, at rossz hatással van a tüdőnkre és a szívünk egészségére. Mindenkit érhet olyan dolog, ami miatt szomorú, vagy bánatos, de nem érdemes sokáig ezt az állapotot megtartani, mert az immunrendszerünk meggyengülhet és könnyebben kaphatunk el fertőzéseket. Meg kell próbálni vidámabb vizek felé evezni (nem könnyű, de tudatosan, pl ha vidámabb zenét hallgatunk, házi állatunkkal játszunk, vagy sétálunk, a rossz érzés csökkenhet).

4. Szorongás

A szorongás sem épp a legkellemesebb érzések egyike. Főleg, mert legtöbbször azt sem tudja az ember, hogy miért érzi. Nincs konkrét oka, csak fenyegetettnek érzi magát. A szorongás is a tüdő megbetegedését okozza, illetve felső-légúti megbetegedéseket. A nehézségnek még nincs vége: a szorongó ember székrekedésben is szenvedhet. Az emésztőrendszer gyengül, megbetegedhet a gyomor, a lép, a hasnyálmirigy is.

5. Düh, harag

A düh a májunk egészségét veszélyeztetni, illetve az epetermelésre van hatással. Nem hiába mondjuk, ha valaki "beszól" a másiknak, hogy epés megjegyzést tesz. További tünetek lehetnek: fejfájás, Hepatitisz, szédülés, zavartság. Emellett idegesek lehetünk.

6. "Megszállottság"

Ez nem arra vonatkozik, hogy valakit egy démon megszállt volna. Hanem arra a pszichikai állapotra, amikor valami nagyon zavar, és folyamatosan ezen pörög az agyam. Folyamatosan aggódunk egy probléma miatt. Több ismerősöm is van. akiknél idegesség esetén székrekedés, vagy hasmenés lép fel. Legrosszabba esetben akár gyomorfekélyt is kaphatunk.

 

Mely pozitív érzések gyógyítanak?

Ha a fenti érzések néha neked is gondot okoznak, vagy már konkrétan gyomor, tüdő, esetleg májproblémád van, akkor ideje változtatni!

1. A legeslegeslegfontosabb érzés a SZERETET.  Jézus a szeretettel gyógyított. Ma több olyan természetgyógyászati, ezoterikus "módszer " létezik, amelyben a szeretet "erejét" használják. Például a reikiben. A szeretet bármit meg tud gyógyítani. Azt gondolnánk, hogy a szeretet egy érzés. De nemcsak érzés. A szeretet egy döntés: ha olyan ember áll előtted, aki valami miatt nem szimpatikus a számodra, dönthetsz úgy, hogy undok leszel vele, bántod, de dönthetsz úgyis, hogy a szeretet által, kedvesen fordulsz felé. Ha szeretetet adsz, azt is kapod vissza. A szeretet egy energia. És ha szeretettel közeledsz mások felé, akkor a szeretet áramolni fog. Ez az energiaáramlás (szeretet-érzés) gyógyítja a testet és a lelket.

2. A szeretet nem működhet hit nélkül. Mindig hinnünk kell valamiben. Van, aki magában hisz, van aki az Univerzumban, van olyan, aki Istenben... HIT nélkül nincs élet. Ha a hitünket elvesztjük, az egyik fő mozgatórugónkat veszítjük el.

3. ELENGEDÉS. Betegségeink sokszor egy régi sérelem, rossz beidegződés, fel nem dolgozott harag, sértettség miatt alakulnak ki. Ha ezt elengedjük, akkor jó eséllyel elindulhatunk a gyógyulás útján. Ehhez íme egy kis segítség. Bagdi Bella: Elengedés meditációja nagyon hatásos. Én is sokszor meghallgattam és újabb és újabb akadályok okaira jöttem rá. Íme a videó:

4. A MEGBOCSÁTÁS. A megbocsátás nem azt jelenti, hogy elfelejtjük, ha valaki megbántott, megsértett, fájdalmat okozott nekünk. A megbocsátás egyfajta elengedés, felülemelkedés azon a problémán, ami bánt. A harag és a düh "ellenszere". Az, aki megbántott, az éppen akkori legjobb formáját hozta, vagyis azt adta, amilyen szinten ő van. Ezért ne bántsuk magunkat azzal, hogy dédelgetjük ezt a negatív érzelmet.

5. HÁLA. A hála egy teremtő folyamat. Ha hálásak vagyunk, akár jóért (ezért könnyebb, így ez az érzés jobban rögzülhet bennünk), akár rosszért (na ez picit nehezebb dolog, de nem kivitelezhetetlen). A betegség nem véletlenül talál meg bennünket.  Legtöbbször negatív gondolataink, érzéseink eredményei. Viszont ha végiggondoljuk, mi okozta bennünk ezt a diszharmóniát, akkor változtathatunk rajta. Ezért mindenképpen hálásak lehetünk. A hála erejéről még ITT olvashatsz.

Még néhány gyógyító érzés, viselkedés, módszer:

1. ÖLELÉS. Virginia Satir, amerikai pszichológus azt mondja: "Napi négy ölelés kell a túléléshez, nyolc a szinten tartáshoz és tizenkettő a gyarapodáshoz." Az ölelés nemcsak lelki, de fizikai és mentális testünkre is pozitív hatással van. Erősíti az immunrendszert, csökkenti a szívbetegségek kialakulását és a stressz-szintünket is csökkenti. És mi van olyankor, ha egyedülálló vagy? Lehet, hogy önzőségnek hangzik, de a háziállataink is segíthetnek. A cicák, kutyák, nemhogy megharagszanak, inkább ki is követelik maguknak, hogy foglalkozzunk velük: simogassuk, öleljük meg őket. Mellettük nyugodtabbak és kevésbé stresszesek lehetünk. Erről még ITT olvashatsz.

2. NEVETÉS. A nevetés boldogabbá, kiegyensúlyozottabbá tesz. Az immunrendszerünket erősíti, csillapítja a fájdalmat, csökkenti a fájdalmat, és a stresszt, gyulladást megfékezi. A humor minden nehézségen átsegít. Legyen az akár angol humor, szőke nős vicc (én szőke vagyok és nő is... és amikor valami nem úgy sikerül, ahogy épp kellett volna, akkor bedobom: - Bocsi, szőke vagyok! - :) Ez általában enyhíti a "károkat. :) ); vagy egy jó vígjáték, neked is segíthet. Azért is fontos, mert enyhíti a bennünk lévő feszültséget, így a betegségek is enyhülhetnek.

3. Keressünk valami új HOBBI-t. Legtöbbször unalmunkban is produkálhatunk olyan tüneteket, melyek betegségre utalhatnak. De sokszor, csak azért alakulnak ki, mert úgy érezzük, nem foglalkoznak velünk, elhanyagolnak. Ha viszont találunk magunknak elfoglaltságot, hobbit: pl. tánc, valamilyen kézműves jellegű foglakozás, szárnyakat kaphatunk!

4. A ZENE. A zene rendkívüli hatásokat érhet el elménkben, lelkünkben és testünkben is. A klasszikus zene agyműködésünkre pozitívan hat, kreatívvá tesz és hangulatunkon is változtathat. Még több a zene pozitív hatásáról: ITT.

5. Az egyik legfontosabbat pedig a végére hagytam: a MEDITÁCIÓ, IMA. A meditálás, imádkozás során elménk lenyugszik, szívverésünk lelassul, stressz-szintünk csökken. Nemcsak elménk, de testünk is nyugalmi állapotba kerül, mely az egészséges állapothoz közeli érzést kelt bennünk. Emellett rezgésszintünk növekedhet, ami pedig a negatív gondolkodásunkat is pozitívabbá alakíthatja. Életünk sokkal nyugodtabb, összeszedettebb, sikeresebb és boldogabb lehet. Na és persze egészségesebb! :)

Az egyik kedvencem Dr. Domján László: Szeretetfa című meditációja, íme:

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=qcagZoN7nis[/embed]

Ha pedig te inkább keresztény beállítottságú, ima-kedvelő vagy, akkor szeretettel ajánlom Szent Ritát, a lehetetlen kívánságok teljesítőjét: ITT.

Szerettünkre az alábbiakkal kérhetünk gyógyulást:

A Szűzanya anyai szeretete, Jézus gyógyító energiája áradjon a babára/az anyukára....(a szerettünkre).

Minden felajánlott ima a családért, a gyermekért az Isteni Gondviselés által gyümölcsözzön!

Ámen.

Bízom abban, hogy tudtam néhány ötletet adni ahhoz, hogyan legyél egészségesebb, boldogabb! Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Boldog, egészséges, sikeres napot kívánok!

Lótusz (Facebook ITT)

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr4516332278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása