Lótusz

Lótusz

Tanulást és sikeres vizsga letételét segítő kövek

2016. május 02. - Lótusz_blogger

Mely ásványkövek segítenek a tanulásban, a tudás előhívásban, a sikeres vizsgázásban, na és abban, hogy szerencse kísérje utunkat?

Érettségi-felvételi szezon van. A diákok tanulnak, készülnek a vizsgákra, gyakran idegeskednek, és néha csak a vakszerencsében bízva indulnak el vizsgázni. Nekik szeretnék segíteni az alábbi cikkel.

Ásványköveket már az ősember is viselt, vagy épp talizmánként hordta magával és varázserőt tulajdonított neki. Manapság is egyre divatosabb (és hasznosabb), ha ásványokkal vesszük körbe magunkat, vagy épp ékszerként viseljük azokat.  Mely ásványkövek segítenek a tanulásban, a tudás előhívásban, a sikeres vizsgázásban, na és abban, hogy szerencse kísérje utunkat?

Mivel a tudás színe a kék, általában a kék színű kristályok segítenek a tanulásban és vizsgák során. Azonban vannak más színű kövek is, melyek nagyon sokat tudnak javítani a vizsgánk kimenetelén.

 

Ametiszt

Az ametiszt lila színe a jólétet és gazdagságot szimbolizálta.  Nemcsak a királyok idejében, de Az ametisztet még ma is a siker kövé-nek is nevezik, ezért ha sikeres vizsgát szeretnénk tenni, akkor használjuk bátran! Az ametiszt a rossz gondolatokat elűzi és a jókat erősíti, növeli az intelligenciát. Nyugtat, oldja a stresszt. A torokra is jó hatással van, ezért szóbeli vizsgán is nagy hasznát vehetjük.

 

Aventurin

A zöld szín nyugtatóan hat és jó hatással van az idegrendszerünkre is. Növeli az önbizalmat. A stressz ellen is hatásos. Színe zöld, ami a szeretet árasztja felénk.

 

Citrin

 A citrin amellett, hogy védelmező kő, tisztítja auránkat és eltávolítja tőlünk a negatív energiákat. Növeli a koncentrációképességet, és az állóképességet. A megérzésekben is segít. Nyugtat és bölcsességet teremt. Optimistává tesz. Méregtelenít. A siker bevonzására is sokan használják.

 

Fluorit

Lelkileg védelmez a kő, leginkább a rossz gondolataink ellen véd. A fejlődésben támogat, akár lelki, akár szellemi fejlődésről van szó. A "zsenik kövé"-nek is nevezik, mert javítja az emlékezőtehetséget, segít a koncentrációban, gyorsítja a gondolkodást. Az elemzőképességünket is jótékonyan támogatja.

 

Sólyomszem

Amint azt a neve is mutatja (szem), segít a dolgok helyes fényben való meglátásában, vagyis a gondolkodásunk összepontosításában, ezzel egy vizsga során a helyes megoldás megtalálásában. Ha behatóbban akarunk tanulmányozni valamit, akkor pedig segít a dolgok mögé látni.

 

Tigrisszem

Segít abban, hogy tisztán lássunk, figyelmesebbek legyünk. A problémák megoldásában is segítésünkre van. Ha megfontoltabbak, összeszedettebbek vagyunk, az a vizsgák során is segít, ezért gyors döntéseknél hagyatkozhatunk a kőre. Az izgalmak helyett pedig nyugalmat és békét hoz, amivel a vizsgát nyugodtabban vészelhetjük át.

Ezeket az ásványokat leginkább marokkőként ajánlom, vagy pl. legyen melletted tanulás közben. De a citrint, ametiszt ékszerként is viselheted, akár karkötőként, nyakláncként, vagy fülbevalóként.

Ha megvásárolsz egy ásványkövet, ásványkővel díszített ékszert, folyóvízzel mosd le, majd hagyd a napon megszáradni. Így tudod teljesen megtisztítani. Majd köszöntsd a követ és kérd, hogy segítsen neked. Sokat kézben tartva átveszi a rezgésedet.

A fenti kristályokból a legszebb ékszereket a R.M. Ékszer webshopon találod meg.

Ha érdekesnek találtad a cikket, oszd meg mással is. Ha van kedved, kövess a FACEBOOK-on is!

Áldás! Lótusz

szerző: Lótusz

Hasonló témák:

-női ásványok - ITT

-ásványok férfiaknak: ITT

-meditációt segítő ásványok: ITT

-gyógyító ásványok: ITT

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr2116332836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása