Lótusz

Lótusz

Spirituális nagytakarítás otthonunkban

2018. március 18. - Lótusz_blogger

A tavaszi nagytakarítás - nemcsak a fizikai szinten. Mik a tértisztítás segítői?

Húsvét előtt minden háziasszony azon van, hogy az otthonát megtisztítsa, kiglancolja, szinte újjá varázsolja. Mindenkinek megvan a kedvenc márkája, és egyre többen a hagyományos, öko-szerekhez ragaszkodnak. Azonban arra gondoltál-e már, hogy nemcsak fizikai szinten kell megtisztítani a lakást, otthonunkat?

A holisztikus, spirituális szemlélet szerint, amely elvet egyre többen követnek, az ember egyetlen egy egész. Egy egész, amely testből, lélekből, szellemből áll. A testünk: a kar, a láb, a törzs, a belső szerveink... , lelkünk az érzések, érzelmek során vetül ki. A szellem pedig gondolataink, felsőbb énünk. Mindez a rendszer nemcsak az ember felépítésére, hanem az egész világra jellemző.

„Ahogyan fent, úgy lent, s ahogyan lent, úgy fent.”

Húsvét előtt, a böjttel megtisztítjuk szervezetünket, gyakoroljuk a lemondást (ezzel könnyítve nemcsak testi, de lelki terheinken is). És ezzel analóg módon otthonunkat is felfrissítjük, késszé tesszük. A kémiai anyagok lemossák a szennyeződéseket - fizikai szinten. De hogyan takaríthatjuk ki otthonunkat olyan dolgoktól, amelyek nem látszanak, de hatással vannak ránk?

0. Szanálás

Mielőtt elárulnám, mik azok az "anyagok", amelyekkel otthonunkat fel lehet szabadítani a negatív energiáktól (és miegymástól), ajánlom, hogy előbb nézzük át a holmijainkat. Bár az időjárás eléggé megtréfált bennünket, azért én bízom benne, hogy hamarosan itt a jó idő. Egy-két pulcsin, meg a kabáton kívül nem kell már minden meleg holminknak elöl lennie. Válogassuk ki a ruháinkat, és, amit már tényleg nem használunk (legalább két éve nem volt rajtunk), dobjuk ki, ajándékozzuk el, ha jó állapotú, neten adjuk el, hogy hely szabaduljon fel, megkönnyebbüljünk, és helyet csináljunk az új dolgoknak!

Minden olyan berendezési tárgyat javíttassunk meg, amely nem működik és ha végképp elromlott, dobjuk!

1. Ecet

Az ecet egy valódi házi csodaszer: tisztíthatjuk vele az ablakot, a konyhai felületeket, a fürdőszobában is hasznát vesszük, és minden felmosáshoz is löttyinthetünk belőle a vízhez. Szagtalanít, ragyogóvá teszi a lakást.

De mi a "spirituális hatása"? Az ecet a "maradványoktól", negatív energiáktól szabadítja fel a lakást, na és persze így a benne élőket is.

Mindig vízben oldva használjuk és ügyeljünk, hogy milyen felületet kezelünk vele!

2. Füstölő

Fizikai szinten nem vesszük hasznát, annál inkább spirituális értelemben: a jól megválasztott füstölő segít az angyalok hívásában, de otthonunk "kitakarításában" is. Vannak olyan füstölők, amelyek kiebrudalják a rossz energiákat otthonunkból, és olyanok is léteznek, amelyek démonűző hatással bírnak. Például, ha új lakásba költözünk, célszerű Szent Micháel füstölőjével végigjárni az egész házat, minden szegletét, hogy megtisztítsuk. A zsálya és a tömjén tértisztító hatású!

A füstölőzésről részletesebben ITT olvass tovább.

A füstölőhöz hasonlóan működik, amikor babérlevelet égetünk. Erről ITT olvashatsz részletesebben. A babérlevél nemcsak tisztít, hanem segít a boldogság, gazdagság bevonzásában is!

3. Fehér gyertya

Amikor gyertyát gyújtunk, odafigyelünk, lecsendesedünk. A fehér szín a tisztaságot, ártatlanságot, igazságot szimbolizálja. A tiszta lappal való indulásban segíthet, miközben eltávolítja a negatív gondolatokat, és támogatja a pozitív látásmódot az élet minden területén. Tisztítja elménket.

A gyertyát sose hagyjuk felügyelet nélkül!

4. Hang

A hang egy rezgés, amelyet egy tóba dobott kővel lehetne szemléltetni. Bedobsz egy követ és a víz fodrozódva továbbadja a hullámokat. A hang rezgésének hatására a környezet rezgése is megváltozik. Ha otthon szeretnénk a teret tisztítani, akkor különböző eszközök állnak rendelkezésre. Például a tibetiek hangtálakkal tisztítják önmagukat, a tereket. De több vallás is használ  csengettyűt, harangot, amely nemcsak egy jelzés a hívek számára, hanem egy spirituális tisztítóeszköz is. Házi használatra a legjobb egy ezüst csengettyűt beszerezni. Nyitott ablaknál járjuk végig otthonunkat, és csengessünk vele. Ezzel kiűzhetjük a rossz gondolatokat, maradványokat a lakásból.

De meditatív zene, mantrázás is pozitív hatást gyakorolhat otthonunk spirituális tisztaságára. Például az alábbi:

https://www.youtube.com/watch?v=xEE-llEfpU4

Hasonló bejegyzések:

Tavaszváró rendrakás kívül és belül: ITT.

Válassz egy gyertyát, elmondom, mire vágysz: ITT.

Így emelheted otthonod rezgésszintjét: ITT.

Milyen zene van rád jó hatással csillagjegyed szerint? ITT.

A "legtavaszibb" bejegyzéseket ITT érheted el.

képek: pixabay

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr5716333928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása