Lótusz

Lótusz

10 praktikus dolog, amit tegyél meg az óévben!

2018. december 18. - Lótusz_blogger

Hasznos dolgok, amelyek a javunkat szolgálják.

Tavaly megírtam, mik azok a lelkis dolgok, amelyek elvégzése nélkül nem ajánlatos átlépni az új évre.

ITT olvashatod.

Most olyan dolgokat szedtem össze, amelyek inkább praktikusak, és ugyanúgy a javunkat szolgálják. Mert itt a Földön élünk, itt kell boldogulnunk.

checklist.jpg pixabay


1.Nagytakarítás

Ez egy lelki takarítás is lehet, de a tényleges porszívózás, felmosás (füstölőzés) az egészségünket si szolgálják.

2.Pénzügyek ellenőrzése

Ha van tartozásod, fizesd be. Ha neked tartoznak, szedd be - ne engedd el. Ezzel csak azt mutatod az Univerzum felé, hogy nem érdemled meg, neked ez nem fontos. (gazdagság)

3. Számlák

Ne vigyél át befizetetlen csekkeket az új évre.

4. Csekkold az előfizetéseidet

Ha van olyan előfizetésed, amelyet nem használsz, és már lejárt a hűség rajta, akkor szüntesd meg, vagy váltsd át kedvezőbbre.

5. Jelentkezz be orvosi szűrővizsgálatra

Legyen ez egy fogorvos, vagy általános orvos, időnként nem árt a vérvétel, vagy még akkor is, ha nincsenek panaszaink, hogy ránk nézzen egy orvos. Talán épp idejében kiderül egy súlyos betegség, amelyet időben el lehet csípni. Az egészségről olvass tovább ITT.

6. Felesleges kütyük

Add el, vagy ajándékozd el a régi, elalvulófélben lévő, de még használható küytüidet.

7. Találkozz a barátaiddal

Év közben könnyebben lepattintunk mindenkit. De az év végén valahogy egy picit belassulunk, lenyugszunk. Ilyenkor érdemes találkozni barátokkal, ismerősökkel. Olyanokkal, akik feltöltenek.

8. Pihenj, kapcsolódj ki!

Vegyél ki szabadságot, utazz el, vagy csak kuckózz be, olvass egy jó könyvet, hallgass egy jó zenét... Egy jó kis edzés is beleférhet. Sőt! Kifejezetten ajánlott! :)

Ölelj meg egy fát!

9. Évértékelés

Elég rosszul hangzik, de igenis érdemes visszatekinteni az elmúlt évre. Elemezgetni, átgondolni a terveinket, mit sikerült megoldani, mit nem. Mit csináltunk jót, mit  lehetne még jobban csinálni...

10. Tervezés

Érdemes átgondolni és papírra vetni terveinket, céljainkat. Ezeket osszun fel kisebb részcélokra, és tervezzük meg az egyes lépéseket. A lépésekhez társítsunk időt is. Legyünk pontosak, és ami a legfontosabb: legyünk elég elszántak és motiváltak!

Sikeres lesz a 2019-es éved?

+1. Adni

Adj valakinek, akinek szüksége van rá. Javíts a karmádon.

Te mit tennél hozzá?

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr6216334218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

E. Csilla Kovács 2018.12.19. 12:28:52

A csekkek befizetése nem minden családban szimplán szándék kérdése. Sajnos.
süti beállítások módosítása