Lótusz

Lótusz

Ásványkövek gyerekeknek

2016. május 23. - Lótusz_blogger

Mely kristályok és milyen formában ajánlhatók gyerekeknek?

Már néhány alkalommal igyekeztem megismertetni veletek azokat a meseszép ásványköveket, melyek nemcsak a szépségükkel, de a gyógyító-, szépítő-, rezgést emelő hatásuk miatt is pozitívan befolyásolhatják életünket. Eddig olvashattatok a Nők számára, A férfiaknak, a Tanulmányokat folytatóknak, vizsgázóknak, a Gyógyulni vágyóknak és a Meditálóknak szóló ásványkövekről. Most azt mutatom meg, hogy mely kristályok adhatók gyermekeknek, és milyen formában.

Milyen formában viselhetik, hordhatják a gyerekek?

Kabala/figura

Manapság vannak olyan kis szobrok, amiket akár kabalának is tud használni a kicsi (itt meg kell jegyeznem, hogy szigorúan tilos 3 év alatti kisgyermeknek ilyet adni, nehogy megfulladjon tőle! Sőt inkább az idősebb korosztály az, aki értékelheti.) Tehát vannak kabalaként használható, ásványkőből készült kis állatkák: például

 

  • a teknős a bölcsességet szimbolizálja, ezért a tanulásban segíthet.
  • Az angyalkák a szorongó, szeretetre vágyó gyermekek számára lehet jó - főleg, ha rózsakvarcból készült, mert az a szeretet köve.
  • Az elefánt is jó választás lehet, mert (állítólag a felfelé álló ormányú) szerencsét hoz, védelmet ad, és pozitív belső erőt sugároz.

 

  • A bagoly is nagyon népszerű manapság, rengeteg baglyos lakberendezési kiegészítő, vagy épp papír-írószer kapható. A gyerekek szeretik. A bagoly a bölcsességet és éberséget szimbolizálja, a tudást.

 

 Marokkő

A marokkő is körülbelül akkora, mint egy kis, ásványból készített figura. Ezt egy kis tasakban akár zsebben is hordhatjuk, ha a gyermek szorongó akkor segíthet (már a tudat is, hogy nála van). Ha a suliba nem akarja elvinni, akkor az íróasztalán is el tudja helyezni.

Medál

A kiskamaszok már szívesen hordanak ékszereket. Például bőrre elhelyeznek mindent, amit épp a haverjuknál, barátnőjüknél meglátnak. Fiúknál egy egyszerűbb, nonfiguratív medál nyerő lehet, míg a lányoknak egy-egy angyalka lehet jó választás. Ezt akár láncra, akár egy bőrszíjra rátehetjük.

 

Karkötő

Inkább az idősebb korosztály számára ajánlott, kamaszoknak. Pl. vizsgára, tanuláshoz.

 

Fülbevaló

A lányoknak a fülbevaló is jó választás lehet. Pl. egy aranyos angyalkás.

Mely ásványkövek valók gyerekeknek?

Aventurin

Az aventurin színe a szürkés-zöldtől a sötétkékig terjedhet. Nyugtató hatással bír az idegrendszerre, szívünkre, segít az elalvásban. Önbizalmat építi. Segít az érzelmi blokkok feloldásában, és lelkesebbé teszi viselőjét. Testi szinten használhatjuk allergiánál, kiütéseknél, pattanások kezelésére: egyszerűen csak meg kell érinteni az adott bőrfelületet. Székletproblémákon is segít!

Az aventurin segít az igaz barátok megtalálásában és azok megtartásában.

 

Borostyán

A borostyán megkövesedett fenyőgyanta. Több millió éves ásvány, és a fák védelemül termelték a kórokozók, az élősködök és baktériumok ellen. Néha egy-egy növény, állat maradványa is megtalálható benne, ezek még értékesebbek.

Sárgás színe a solar plexusra, vagyis a Napfonat, vagy köldökcsakrára van jó hatással. A borostyán segít a szellemi tisztaság, a lelki egyensúly, magabiztosság elérésében és megtartásában.Kedélyjavító, elűzi a félelmet, a depressziót.

Bár fentebb azt írtam, hogy pici babáknál nem használható, azonban egy esetben mégis: a borostyán a fogzási fájdalmat csökkenti (fogprobléma esetén felnőttek számára is ajánlott). A borostyán jótékonyan hat a bőrproblémák esetén is: akár aftáról, pattanásról, szemölcsről, övsömörről van szó. Még a korpát is megszünteti! A légutakra is jótékonyan hat. Pl asztmánál is használható.

A borostyán egyik "mellékhatása": A jószerencse köve!

 

Hegyikristály

A hegyikristály egy univerzálisan használható, nagyon pozitív kristály. Bármely csakránál használható, egy igazi ősi energiaforrás, amely aktivál, erősít, védelmez.

A hegyikristály a gyógyító kövek koronázatlan királya, fokozza a többi kő hatását. Kiegyensúlyoz, nyugtatja a lelket. Kimerültség esetén feltölt. Védelmez, erősíti az aurát. Segíti a szellemi fejlődést. Lelki sebeinket is gyógyítja. Testünkre gyulladáscsökkentő- fájdalomcsillapító-, hatással bír.

Testünk-lelkünk megfiatalítja, fiatalon tartja.

Bár kicsit eklektikusra sikerült a cikk, csak azért, mert be szerettem volna mutatni, hogy az ásványok, kristályok valók a gyermekeknek is, mégha nem is annyira "komoly" formában, mint nekünk, felnőtteknek! A képek a pinterestről valók.

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr2516332876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása