Lótusz

Lótusz

Szuper Kék Vérholdat figyelhetsz meg!

2018. január 04. - Lótusz_blogger

150 éve nem volt megfigyelhető ilyen jelenség.

Január 30-31-én olyan jelenséget figyelhetünk meg, amelyre legutoljára 150 éve volt példa. A space.com weboldal írói Szuper Kék Vérholdnak nevezték el ezt a jelenséget.

Szimplán Kék Holdat többször megfigyelhetünk. Ez a jelenség az, amikor egy hónapon belül 2 alkalommal van Telihold. 2018-ban is 2-3 alkalommal megfigyelhető lesz a Hold ilyen "megjelenésben".

A Szuperhold egy olyan jelenséget takar, amikor Telihold idején a Hold a Föld körüli elliptikus pályájának hozzánk legközelebbi pontján, vagy legalábbis annak közelében jár. A holdkorong ilyenkor akár 14%-kal lesz nagyobbnak és fényesebbnek látszik.

lunar.jpg space.com


A Vérhold-jelenség pedig a holdfogyatkozással van kapcsolatban. A fogyatkozás környékén a Hold vörös árnyalatúnak látszik, amelyet a fény szóródása az atmoszférában okozza. Neve pedig az angol szlengből származik.

A jelenséget Magyarországon is megfigyelhetjük, de a holdfogyatkozás egy részéről lemaradunk. A számítások szerint Magyarországon a Hold 16 óra 46 perckor kel majd fel január 31-én.

Tehát nagyon ritka jelenség lesz látható január 30-án éjszaka.

Telihold idején az emberek nyugtalanabbak, ugyanakkor nagyobb teremtőerővel rendelkeznek ebben az időszakban. Ezért érdemes tudatosan odafigyelni a jelenségre. Szuper fotók születhetnek :) Na és persze a lelkünkkel is törődhetünk picit.

Az alábbi cikkek is érdekelhetnek:

7 dolog, amit tegyél meg Teliholdkor.

Így használd a Telihold erejét.

A Telihold varázslatos ereje

Telihold: szerelmi vágyaink megvalósulhatnak

A Telihold varázslata.

Használd a Szuperhold erejét.

Amit a Kék Holdról tudni kell.

főkép: pixabay

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr8316333866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása